Port de Bras

Със сигурност вече сте чували за този нов и много интересен вид фитнес Port De Bras. Ще ви разкажем какво представлява това направление, за кого е подходящо, и как преминават тренировките. Направлението Порт де Бра за първи път е представено на широката публика през 2004 година, въпреки, че едва сега набира популярност. Тази техника е измислена от руския хореограф Владимир Снежик. 

Уникалността на тренировките се състои в „съчетание на несъвместимото“, както може да изглежда на пръв поглед – класически балет па тук скрива под себе си мощна тренировка, която се допълва и от елементи на йога и пилатес, тай-чи и някои други направления.

„Port De Bras“ буквално се превежда като „движения на тялото и ръцете“. На пръв поглед това е наистина класически балетни па, които първоначално са насочени към усъвършенстване техниките на хореографията. Но тук зад плавно преливащите се едно в друго движения се крие сила и мощност, а с тях и разтягане на всички групи мускули на тялото. Ефектът от тренировките е укрепване на мускулите, работа дори и с тези мускули, които не се използват в ежедневието. Въпреки спокойното темпо на тренировките, тук има елементи на кардио и, разбира се, дълбок стречинг.

За кого е подходящ Port de Bras?

Port de Bras е подходящ за всички. За начинаещи и за трениращи, за деца и възрастни, за хора с наднормено тегло, за бременни и претърпели някакви травми. Не е необходима специална екипировка или аксесоари.

Структура на тренировката

Тренировката е разпределена е блокове (модули). Всеки блок се повтаря, като движенията са с наслагване, надграждане. В частта партер се включват упражнения за различните мускулни групи от пилатес, йога и гимнастика. Продължителността е 50-60 минути.

График

Вторник – 19:00 ч

Подобни класове

Таекуон - До за деца
Steel Training
Fitness

At FitSpot DC, we teach functional movements with emphasis on technique, progression, and efficiency. Our belief is that while FitSpot isn’t for everyone, anyone can do FitSpot.

FitSpot

Making the decision to join a gym is a great first step towards improving your health and quality of life. At ShapeForce, we are here to help make your gym experience fun, effective and easy.

Инструктор

камелия томова

Камелия Томова

People Say

It should go without saying that designers, now more than ever, have to design with a mobile-first mentality.
Kate Doe
Trainer