Таекуон – До за деца

Таекуон – До е корейско бойно изкуство, възникнало през 1955г. Неговият създател – генерал Чой Хонг Хи умело успява да съчетае както техники от редица по-древни бойни изкуства като ТеКион, Хапкидо и Карате, така и множество принципи от физиката и механиката – трети принцип на механиката, принцип на вълната и др. С емблематичните си и зрелищни ритници Таекуон – До  бързо добива популярност в цял свят. В края на 80-те години намира пътя си в България. Не след дълго се основава БФТ-Българска федерация по Таекуон – До от майстор Ким Унг Чол – ученик на Генерала. Възникват и първите български школи, една от които е спортен клуб “Сердика”, създаден през 1991г.

 

Както повечето бойни изкуства, така и Таекуон – До е изградено върху древни философии и фундаментални принципи. Редом с физическата и техническа тренировка трябва да бъдат изучавани и спазвани. За това в тренировъчната си програма нашият инструктор включва не само многобройни упражнения, развиващи координация, баланс, гъвкавост, прецизност на техниката и физическа сила, но и духовни и философски възгледи, които да помогнат на децата да се изградят като по – добри и устойчиви хора. Основна цел в неговите занятия са да развие дисциплина и силен характер у учениците си. Да помогне за тяхното физическо, психическо и духовно развитие. Както и да формира качества, които ще послужат на трениращите не само в залата, но и в живота.

График

Събота – 10:00 ч

Подобни класове

Самоотбрана за деца
Танцова работилница за деца
Fitness

At FitSpot DC, we teach functional movements with emphasis on technique, progression, and efficiency. Our belief is that while FitSpot isn’t for everyone, anyone can do FitSpot.

FitSpot

Making the decision to join a gym is a great first step towards improving your health and quality of life. At ShapeForce, we are here to help make your gym experience fun, effective and easy.

Инструктор

ивайло христов

Ивайло Христов

People Say

It should go without saying that designers, now more than ever, have to design with a mobile-first mentality.
Kate Doe
Trainer